august, 2018

12aug11:0017:00PLAYRAUM: Urban Gaming Festival

Event Details

Wie wil het niet: voor één dag Super Mario zijn. Tijdens festival PLAYRAUM heb je spreekwoordelijk zijn bekende rode pet op en zie je de stad vanuit een nieuw perspectief. Kom langs en game mee: van pratende lantaarnpalen tot hardloopparcours!

De games die je kunt doen tijdens PLAYRAUM laten je spelenderwijs de ruimtelijke omgeving en de mensen daarin ontdekken en bekijken. Een dag lang tovert RAUM hun omgeving om tot een wereld waarin fantasie en realiteit niet meer van elkaar zijn te onderscheiden.

PLAYRAUM bestaat uit een festivalprogramma van collectieve en individuele games die zich afspelen in de stad. Een urban gaming festival dus: pratende lantaarnpalen, chatbot-performances, een hardloopparcours door kunstwerken en gebouwen, een live-action-role-tutorial (LART), augmented reality games, een Pokémon Go Meetup en Ingress expedities. Niets is te gek.

Ben je niet zo’n spelfreak? Alles is beginner-proof. Je kunt trouwens ook gewoon komen hangen in hun festivalhart. We zorgen voor eten, drinken en muziek; de ideale setting om fanatieke spelers te aanschouwen.

Toegang is gratis!

Time

(Sunday) 11:00 - 17:00

Location

RAUM

Berlijnplein 520, 3541 CN Utrecht

Organizer

X