june, 2014

19junallday22alldayPlayful Arts Festival

Event Details

Speel, dans, luister, ervaar, bouw, kijk. Van 19-22 juni vindt het Playful Arts Festival plaats in de openbare ruimte en de gerenoveerde WII Fabriek in ’s-Hertogenbosch. Aansluitend blijft er een expositie in de WII Fabriek staan tot 21 juli 2014.

In de derde week van juni wordt de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch een playground voor mensen van alle leeftijden. De hedendaagse kunstmanifestatie Playful Arts Festival presenteert dan games, performances, exposities, workshops en lezingen met een focus op speelse interactieve kunstvormen. Het festival verbindt internationale artiesten, kunstenaars en ontwerpers aan het publiek om de cross-overs tussen kunst, games en sociale interactie te ontdekken.

Van alles te beleven

Ervaar Eric Zimmerman en Nathalie Pozzi\’s speelse installatie Starry Heavens met live muziek, ontdek hoe het is om in het donker achterna gezeten te worden door standbeelden die enkel door gebruik van zaklampen tegengehouden kunnen worden. Waag je door een doolhof van karton of slinger door een bos van gloeiende move controllers. Wat gebeurt er als je een telefoonnummer belt dat in de stad hangt? Speel mee met Bernie DeKoven\’s selectie van New Games en kom alternatieve game controllers bouwen met Jonatan van Hove. Dit is maar een kleine selectie aan ervaringen die de Playful Arts Festival bezoeker te wachten staat wanneer deze het festival komt bezoeken in Den Bosch. Speel mee!

Samenvattend:

Kunstenaars & game designers onder andere: Cindy Moorman, Abner Preis, Bernie DeKoven, Viviane Schwarz, One Life Remains, Blast Theory, Eric Zimmerman & Nathalie Pozzi.
Wat: games, lezingen, urban games, performances, workshops, live muziek
Events: Play in the Dark, Playful Inspiration Day, Playful Club Night, Expositie

Website: http://www.playfulartsfestival.com

Twitter: @playfulartsfest

Hashtag: #PAF14

Tickets

Tickets verkrijgbaar via de website.

Details:
Kunstenaars & game designers, lezingen, urban games, performances, workshops, live muziek en meer

Time

june 19 (Thursday) - 22 (Sunday)

Location

Willem II Fabriek en openbare ruimte 's-Hertogenbosch

Organizer

WOT en zo-iiiris@bartophetweb.nl & info@zo-ii.com

X