november, 2016

12nov(nov 12)10:0020(nov 20)17:30Let's Play Expo

Event Details

November is YouTube gaming maand bij Beeld en Geluid! Van 12 t/m 20 November is er een expositie te bezoeken gericht op (Nederlandse) game geschiedenis.
Speel op consoles en arcadekasten van vroeger! Livestream jouw eigen Let\’s Play-video van retro games naar YouTube én misschien wordt jouw video opgenomen in het archief van Beeld en Geluid! Speel 30 jaar oude games op een Commodore 64, beluister legendarische video game tunes en race op een bioscoopscherm tegen je vrienden in Mario Kart. Daarnaast is er een ruim aanbod aan video content wat je meeneemt op reis door de Nederlandse game geschiedenis. De Let’s Play expositie valt doorlopend te bezoeken tijdens openingstijden van Beeld en Geluid.

Program

Op 18 November vindt er als onderdeel van de expo een game symposium plaats, waarin de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd. Er is die middag een gevarieerd programma met keynotes en panels over de Nederlandse game geschiedenis. Aanmelden voor dit symposium kan hier.
Klik hier voor het volledige programma van de Let\’s Play expositie.
Beeld en Geluid is sinds 2016 begonnen met het archiveren van Nederlandse computergames, een aantal van de games die je tijdens de Let’s Play expositie kunt spelen komen uit eigen archief. De programmering is in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Games en Computers uit Zwolle tot stand gekomen.

Time

12 (Saturday) 10:00 - 20 (Sunday) 17:30

Location

1 Media Parkboulevard, 1217 WE Hilversum

Organizer

Beeld en Geluid, Universiteit Utrechtjdvos@beeldengeluid.nl

X