march, 2013

08marallday11alldayIndie Gameleon

Event Details

Indie Gameleon is een festival door indie game developers, voor indie game developers en gamedesign-studenten. Het festival bestaat uit lezingen, workshops, een indie game showcase, films, documentaires, een game jam, een console gaming night en een chiptune dansfeest.

Het festival vindt plaats op 8, 9, 10 en 11 maart in het Oude RKZ (Rooms Katholieke Ziekenhuis) in Groningen. Onder de sprekers zijn vertegenwoordigers van opleidingen en ontwikkelaars uit het noorden van het land, waaronder Hanze Hogeschool, NHL Leeuwarden, Rijksuniversiteit  Groningen, Grendel Games, MADlogic en meer.

Van vrijdag tot en met zondag vindt tevens een Game Jam plaats in de Kapel van het ORKZ. In deze wedstrijd strijden zo’n 10 teams om binnen 48 uur een computerspel te bouwen aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema: Break The Rules.

Daarnaast zijn een aantal game-gerelateerde documentaires te zien, waaronder Indie Game: The Movie, Minecraft: the History of Mohjang, Reformat the Planet en Ecstasy of Order. Er is een open indie game showcase in het dagcafé van het RKZ. Dat betekent dat elke onafhankelijke ontwikkelaar, van klein bedrijf tot zolderkamerprogrammeur, zijn ontwikkelde computerspellen aan het publiek kan tonen.

Console Gaming Night

Op vrijdagavond begint het festival met een gratis toegankelijke Console Gaming Night in de ORKZ-bar en op zaterdagavond is er een Dansfeest, op muziek gegenereerd door spelcomputers, door meester-chiptuners XYCE, RoccoW, Men of Mega en de DJs van het Eindbaas-collectief.

Meedoen aan de Game-jam kost 35,- (inclusief 3x avondeten, 2x ontbijt en lunch)

Festivalbezoekers kunnen kiezen uit een weekendkaart of een dagkaart.

Dagkaarten: 20,-

Weekendkaarten: 30,-

Studenten krijgen 50% korting op de festivalkaarten (Studentenpas bij afhalen bandje vertonen)

Inschrijven en meer info: www.indie-gameleon.org

Details:
Inschrijven via www.indie-gameleon.org

Time

march 8 (Friday) - 11 (Monday)

Location

Oude RKZ, Emmastraat 15, Groningen

Organizer

Emagica ism diverse sponsorenMendel Bouman

X