october, 2012

20oct12:0017:00Ideas waiting to happen: Quantified Self

Event Details

Doe mee aan de tweede editie van Ideas Waiting to Happen op 6, 13, 20 en 31 oktober in Utrecht. Als vervolg op de succesvolle eerste serie bijeenkomsten afgelopen voorjaar, brengt de organisatie wederom creatieve en technische professionals bij elkaar om nieuwe toepassingen voor opkomende technologieën te ontwikkelen.

Te gast zijn topwetenschappers, kunstenaars, filosofen, trendwatchers en schrijvers die inspirerende projecten presenteren en toekomstscenario’s over de nieuwste technologieën zullen toelichten. Geïnspireerd op deze presentaties worden er brainstormsessies gehouden in (vrij samen te stellen) teams. De drie teams met de beste concepten die ze ook willen uitvoeren, worden op de finaledag door een onafhankelijk expertpanel beloond met een geldprijs, zakelijke of technische ondersteuning bij de uitwerking en publiciteit.
Inschrijven doe je op de website van Ideas Waiting to Happen.

Thema voor 20 oktober: Quantified Self

Quantified Self staat voor het meetbaar maken van je lichaam en acties. Deze ontwikkeling komt o.a. tot stand door het goedkoper, sneller, kleiner worden van sensoren. Psychologisch effect is dat mensen meer willen weten van hun lichaam, zien wat de effecten van acties zijn en op tijd kunnen ingrijpen of bijsturen als het nodig is.
Meer info: http://www.ideaswaitingtohappen.com/

Details:
Toegang gratis, inschrijven verplicht

Time

(Saturday) 12:00 - 17:00

Location

Lauwerecht 10, Utrecht

Organizer

TFI, TeamVenture, Doe Het Niet Zelf, Digiluce, Impakt en Amsterdamse Innovatie Motor-

X