october, 2012

06oct12:0017:00Ideas waiting to happen: Augmented Reality

Event Details

Doe mee aan de tweede editie van Ideas Waiting to Happen op 6, 13, 20 en 31 oktober in Utrecht. Als vervolg op de succesvolle eerste serie bijeenkomsten afgelopen voorjaar, brengt de organisatie wederom creatieve en technische professionals bij elkaar om nieuwe toepassingen voor opkomende technologieën te ontwikkelen.

Te gast zijn topwetenschappers, kunstenaars, filosofen, trendwatchers en schrijvers die inspirerende projecten presenteren en toekomstscenario’s over de nieuwste technologieën zullen toelichten. Geïnspireerd op deze presentaties worden er brainstormsessies gehouden in (vrij samen te stellen) teams. De drie teams met de beste concepten die ze ook willen uitvoeren, worden op de finaledag door een onafhankelijk expertpanel beloond met een geldprijs, zakelijke of technische ondersteuning bij de uitwerking en publiciteit.
Inschrijven doe je op de website van Ideas Waiting to Happen.

Thema voor 6 oktober: Augmented Reality

Augmented Reality, letterlijk \’Toegevoegde Realiteit\’, is een techniek waar het draait om het integreren van 3-D virtuele beelden in \’real time\’. Het maakt het verschil tussen de reële wereld en de virtuele wereld steeds kleiner en zorgt voor eenvoudigere en meer gebruikersvriendelijke interfaces, ook voor complexe toepassingen.
Meer info: http://www.ideaswaitingtohappen.com/

Details:
Toegang gratis, inschrijven verplicht

Time

(Saturday) 12:00 - 17:00

Location

Lauwerecht 10, Utrecht

Organizer

TFI, TeamVenture, Doe Het Niet Zelf, Digiluce, Impakt en Amsterdamse Innovatie Motor-

X