december, 2014

16dec15:0019:00HKU Showcase

Event Details

HKU SHOWCASE presenteert grensoverschrijdende studentenprojecten 

Over de grenzen van je vakgebied kijken, nieuwe toepassingen bedenken en verrassende oplossingen vinden voor niet alledaagse vraagstukken. Die uitdaging gaan onze derde- en vierdejaarsstudenten games en interactie, media, en muziek en technologie aan. Hoe zij dat het afgelopen halfjaar hebben gedaan, is te zien op dinsdag 16 december. We lichten hieronder vast een tipje van de sluier op. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de SHOWCASE!

Seascape

Seascape is een revalidatiegame voor patiënten met lage-rugproblemen. De game is gemaakt in opdracht van MRC Doorn voor CAREN, een computergestuurde virtuele revalidatieomgeving. De speler gebruikt zijn rug om een vis voort te bewegen door de oceaan. Door lichtgevend plankton te vergaren maakt hij nog onontdekte paden zichtbaar die verkend moeten worden. Aan het eind van elk pad bevindt zich een clou die helpt om het verhaal van de zee compleet te maken.
 

Kōkako

Zwarte gaten spreken tot de verbeelding! Dat geldt letterlijk voor de vier makers van het studentencollectief Kōkako die zich lieten inspireren door een lezing van sterrenkundige prof. dr. Weijers. Wat kan er allemaal gebeuren als een groep wel zeer naïeve ruimtereizigers in de Melkweg zwarte gaten probeert te vinden? De studenten Image and Media Technology vertalen hun passie voor bewegend beeld in allerlei soorten animaties en muziekvideo\’s, zowel digitaal als analoog.
 

Guns for hire

Hoe zorg je ervoor dat de koffie nog lekkerder lijkt, revalideren aangenamer wordt en je de nieuwste technische snufjes in taxi\’s nog beter kunt promoten? Antwoord: met de juiste muziek en een passend geluidsontwerp. De compositiestudenten van het team Guns for Hire voorzien de meest uiteenlopende zaken van de noodzakelijke pakkende audio.
 

Echo: the Heist

Een ‘Next Gen Escape Room’ die gebruikmaakt van driedimensionaal geluid en de speler volledige feedback geeft via alle zintuigen, zodat hij wordt meegesleept in een innovatieve gaming experience.
 
Muziek & geluid bij veel projecten is verzorgd door studenten HKU Muziek en Technologie.

Details:
toegankelijk voor iedereen/ gratis

Time

(Tuesday) 15:00 - 19:00

Location

HKU Kunst en Media Technologie, Oude Amersfoortseweg 131, 1212 AA, Hilversum

Organizer

HKU

X