may, 2014

28may18:3022:00Gamedenken #3

Event Details

Maandelijks komen verschillende GameDenkers samen in de Dutch Game Garden om ervaringen uit te wisselen en om te gamestormen. Een gamestorm is een snelkookpantechniek om tot concrete gametoepassingen te komen. Iedereen die geïnteresseerd is in gamedesign, uxdesign, gamificatione en applied gaming is van harte welkom om mee te doen en te participeren.

Tijdens GameDenken leggen we  je de basis uit van gamification en applied games en proberen we dagelijkse problemen waar we tegenaan lopen op te lossen door middel van gamemechanieken. 
Even in het kort is gamification het toepassen van gamedesignprincipes in niet-gamesituaties. Applied games zijn toegepaste games, games met een ander doel dan vermaken alleen. Vervolgens ga je deze kennis direct in een speelse workshop toepassen. Het doel? Een kennisnetwerk neerzetten waar iedereen van profiteert en een nieuwe manier van oplossingsgericht denken introduceren.

Gamestormen

De avond bestaat grofweg uit drie delen. We beginnen met een kort spellencircuit waar we je vragen op te letten wat er zo leuk is aan het spel en waarom het nou juist zo werkt. Het volgende deel is de Gamestorm. Gamestormen is een bewezen snelkookpantechniek om in 30 minuten tot een speelse oplossing voor je probleem te komen. Tot slot gaan we prototypen: razendsnel je game of gamesituatie op papier schetsen en het natuurlijk spelen. 
Aan het eind ben je zelf in staat om alles te vergamen wat je wil, van koken tot wandelen en van vergaderen tot televisiekijken. 
Laat even weten via RSVP dat je erbij bent en dan zorgen wij, zoals gebruikelijk, voor de versnaperingen en materialen. 

Aanmelden

Aanmelden doe je op de Meetuppagina: http://www.meetup.com/Gamedenken/events/175780132/

Details:
Toegang gratis

Time

(Wednesday) 18:30 - 22:00

Location

Dutch Game Garden-gebouw, Neude 5, Utrecht

Organizer

SETUP

X