july, 2013

18jul16:0018aug18:00De Digitale kunstroof (opening)

Event Details

Een 3D Do-It-Yourself tentoonstelling in Leidsche Rijn. Ooit een uitgeprinte Rietveld stoel gezien? Geluisterd naar een draaiorgel van plastic? Of een trein gestolen uit het Spoorwegmuseum?

In samenwerking met de zeven grootste musea van Utrecht organiseert SETUP een 3D Do-It-Yourself expositie in Leidsche Rijn, genaamd DE DIGITALE KUNSTROOF. Deze zomer worden in tentoonstellingspaviljoen ‘Het Gebouw’ diverse 3D-geprinte kopieën van Utrechtse kunstwerken getoond. Oude munten uit het Geldmuseum, glazen beesten uit het Universiteitsmuseum, een spelend draaiorgel uit Museum Speelklok; alles in 3D ingescand en uitgeprint. Kom kijken naar wat de 3D printer met kunst kan doen!

Kunst roven? Doe het zelf!

Met 3D-technologie is kunst reproduceren gemakkelijker dan ooit. SETUP daagt daarom iedereen uit om een favoriet kunstwerk uit een Utrechts museum in te scannen en uit te printen. Daarvoor hoef je alleen een app te downloaden (meer informatie volgt hier) en hier een foto mee te maken, SETUP zorgt er vervolgens voor dat jouw 3D-scan ook daadwerkelijk wordt uitgeprint. Kom dus langs, bewonder de objecten en print je eigen topstukken!

Informatie

Op 18 juli wordt de tentoonstelling om 16.00 uur feestelijk geopend door de wethouder van Leidsche Rijn. Daarna is DE DIGITALE KUNSTROOF nog te bezoeken t/m 18 augustus van donderdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, een kunststof 3D print is daarbij inbegrepen.

Adres: Het Gebouw, Hogeweide 3, Utrecht (Leidsche Rijn)

In het kader van de expositie zijn er ook diverse rondleidingen, debatten en workshops. Meer informatie volgt hier.

Details:
Tentoonstelling dagelijks geopend tussen 11:00 en 18:00 uur

Time

July 18 (Thursday) 16:00 - August 18 (Sunday) 18:00

Location

Hogeweide 3, Utrecht

Organizer

SETUP

X