february, 2018

01feb10:0016:30Conferentie Gamedidactiek Utrecht

Event Details

Hoe kunnen spellen of games effectief ingezet worden in het onderwijs? Hierover wordt gesproken tijdens de conferentie ‘Gamedidactiek: Gaming in jóuw les!’ van Hogeschool Utrecht en Saganet op 1 februari 2018. De conferentie wordt geopend door Jan Bogerd, bestuursvoorzitter van de HU. Bas Haring neemt het stokje over met een plenaire lezing over zijn visie op serious games. Daarna volgen workshops waarin succesvolle toepassingen van games in het onderwijs, van PO tot WO, worden getoond.

Vervolgens is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen bij de lunch. Daar kunnen bezoekers ook de markt bezoeken waar diverse commerciële educatieve games worden gepresenteerd. Heb je interesse in het presenteren van jouw game op deze markt? Neem dan contact op met Rob Hoevenaars (rob.hoevenaars@hu.nl) Ook zijn er op de markt spellen die zijn gemaakt door studenten van de HU-minor Vernieuwend leren met ict en games. ‘s Middags presenteert de organisatie een breed scala aan workshops waar succesvolle praktijkvoorbeelden van games en gamification in de les worden getoond en besproken. Hierbij gaat het niet alleen om digitale games, maar ook om fysieke bord- en kaartspellen en gamification zoals een ‘escaperoom’.

Meer informatie en aanmelden via https://www.edhugames.nl/

Praktische informatie
Datum: donderdag 1 februari 2018
Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur.
Locatie: Marinus Ruppertgebouw, Uithof Universiteit Utrecht. Leuvenlaan 21, 3584 CE Utrecht.
Doelgroep: onderwijsprofessionals en trainers uit alle geledingen en onderwijsniveaus, developers die geïnteresseerd zijn in educatieve games, developers die hun educatieve game op de markt (ca. 300 bezoekers) willen showcasen.
Kosten: deelname is gratis. Aanmelden kan via https://www.edhugames.nl/ 

Time

(Thursday) 10:00 - 16:30

Location

Hogeschool Utrecht

Padualaan 97 & 101, Utrecht Science Park

Organizer

Rob Hoevenaarsrob.hoevenaars@hu.nl

X