Op 2 maart jl. werd het E-health manifest van Growing Games Cure & Care met succes aangeboden aan Kamerlid Pia Dijkstra van D66. Dit werd gedaan door een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit ActiZ, Dutch Games Association, &Ranj en Growing Games. 

Het doel van de ontmoeting was een dialoog over het nut van applied health games en het aanbieden van het door velen op ’Games for Health Europe’ ondertekende E-health Manifest. In het gesprek dat vooraf ging aan het aanbieden stond een aantal zaken centraal. Ten eerste de vraag of in de landelijke e-healthmonitor, naast patiëntendossier, beeldschermzorg en domotica, ook applied health games en apps opgenomen kunnen worden. Tweede punt van aandacht was het veelal enkel belonen van onderzoek naar en publicatie over de werking van games, maar niet het reserveren van geld voor de verdere ontwikkeling. Dit bevordert niet het gebruik en opschaling. Als laatste werd gesproken over het mogelijk maken van experimenteerruimte voor validatie van games, omdat de traditionele wijze van validatie niet past bij deze nieuwe behandelwijze.

De kracht van games werd erkend door Pia Dijkstra zowel voor de zorg op zich, maar ook als maatschappelijke kans voor meer eigen regie en als economische kans voor Nederland. Zij zegde toe zich in te willen spannen voor het laten opnemen van games in de e-healthmonitor. Tevens stond zij open voor een nadere kennismaking met applied health games rondom het Binnenhof en een werkbezoek bij een zorginstelling en gamebedrijf. Al met al een open houding en luisterend oor binnen de Tweede Kamer, met zicht op een vervolg om meer Kamerleden in contact te brengen met de werking van applied health games.

Meer Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Doret Brandjes door te mailen naar doret.brandjes@izovator.nl.

X