Dutch Game Garden is platinum sponsor van het Startup Weekend dat plaats vindt van 11 tot en met 13 november! Deze weekenden zijn bedoeld om ontluikend ondernemerschap te stimuleren, en deze editie in Utrecht richt zich specifiek op games en digitale media.
We vonden dat onze aanwezigheid daar dus niet mocht ontbreken. Behalve de sponsoring laat Dutch Game Garden ook op een andere manier van zich horen tijdens het weekend: strategisch directeur Jan-Pieter van Seventer is spreker tijdens het evenement, evenals bestuurslid en gamesindustrie-veteraan Maarten Brands.
StartUp Weekend is een uniek evenement en een explosieve mix van innovatie, creativiteit en ondernemerschap. In een weekend ontwikkelen multidisciplinaire teams met designers, marketeers, ondernemers, webbouwers en game developers het idee voor een startende onderneming. Andere platinum sponsoren zijn Utrecht Inc., Seats to Meet en Conclusion. Ook SETUP, centrum voor digitale media gevestigd in ons business center, draagt bij.

Wat gaat er gebeuren?
Loop jij rond met een briljant idee op het gebied van gaming & interactive design? Heb je al plannen om ondernemer te worden en zoek je naar designers en / of business experts die achter jouw concept staan? Of wil je meewerken aan een nieuw web-, software- of mobiel gaming- en interactive design concept en ben je op zoek naar hulp bij het bedenken van een goede business case? Vind het antwoord op een of meerdere van deze vragen tijdens het Startup Weekend Utrecht.

Alles draait om gedreven deelnemers die de handen uit de mouwen willen steken. Op vrijdag kan iedere deelnemer zijn of haar idee in 60 seconden pitchen. De beste ideeën worden vervolgens geselecteerd. Ter plekke vormen zich teams met mensen die hun favorieten ondersteunen. Heb je geen concreet idee? dat maakt niet uit: kom naar het evenement en sluit je aan bij een van de teams die jij het interessantst vindt.

Tijdens de volgende dagen wordt gewerkt aan het businessmodel, de ontwikkeling, het storyboard, het design en de marketing van het idee. Na 54 uur pizza’s, koffie en slechts enkele uren slaap presenteren de teams het resultaat aan een jury van investeerders en succesvolle ondernemers. Ook worden er verschillende prijzen uitgereikt ter waarde van 10.000 euro waarmee de winnaars een vliegende start krijgen. Het evenement wordt op zondagavond afgesloten met een netwerkborrel.

Over Startup Weekend
Wereldwijd zijn er ruim 300 StartUp Weekends georganiseerd waaruit meer dan 2500 ondernemingen zijn ontstaan. De Utrechtse versie is gericht op interactieve media en games, twee sectoren waarmee Utrecht zich profileert. StartUp Weekend wordt daarbij ondersteund door Utrecht Inc. en Dutch Game Garden.

StartUp Weekend wordt georganiseerd door vrijwilligers uit Utrecht en Amsterdam.

X