Op 19 juni aanstaande wordt in Utrecht Dutch Game Garden (DGG) gelanceerd. Dutch Game Garden (www.dutchgamegarden.nl) is o.a. een bedrijfsverzamelcentrum voor games bedrijven, en een Nederlandse stichting die concreet helpt bij de groei van de NL games industrie op nationaal en internationaal niveau. Nu al groeien 7 organisaties en bedrijven in de DGG, goed voor 40 arbeidsplaatsen.
Daarbij is er al een wachtlijst van 6 organisaties die zich in Dutch Game Garden willen vestigen. DGG is tevens mede uitvoerder van een nieuw project dat zich o.a. richt op het profileren van Nederlandse games in het buitenland. Dit gebeurt onder de noemer ‘Dutch games go global 2g@there’. Op 19 juni 2008 zal de stichting zich officieel presenteren tijdens het NLGD Festival of Games (www.nlgd.nl), de grootste professionele gamesconferentie van Nederland. De opening zal bestaan uit een paneldiscussie met ervaren gameondernemers over het succesvol starten en runnen van een gamebedrijf in en vanuit Nederland. Verder is er een officiÎle presentatie met aansluitend een netwerkborrel.
Doelstelling Dutch Game Garden
Dutch Game Garden richt zich op de gehele keten binnen de games industrie: studenten, starters, en bestaande bedrijvigheid. Daarvoor heeft de stichting verschillende middelen gecreÎerd: Developers club, Game Company Incubator en Business Center.
Developers Club
In de Developers Clubs werken studenten van de verschillende game design, media, kunst en IT-opleidingen in Nederland samen aan projecten. Dutch Game Garden voorziet de studenten van werkruimtes (GameLabs) en de benodigde middelen, maar zorgt ook voor inhoudelijke steun en support bij deelname aan internationale competities.
Game Company Incubator
Via de Game Company Incubator helpt Dutch Game Garden afstudeerders en startende ondernemers met het opzetten van hun eigen gamebedrijf en game gerelateerde business. Zo wordt er geholpen met het aanbieden van betaalbare en flexibele kantoor- en werkruimte, met het vinden van financiering en zijn er coaches en adviseurs voor verschillende aspecten van werken in de game industrie. De Dutch Game Garden helpt met trainingen in ondernemerschap en toegang tot een netwerk van andere game ondernemers en technische, financiÎle en juridische experts. Tot slot biedt de stichting via haar netwerk en overheidsconnecties ook ondersteuning bij het zakendoen in het buitenland.
Business Center
Met de Business Centra creëert de stichting game development hotspots. Aantrekkelijke bedrijfshuisvesting waar starters en grotere bedrijven elkaar versterken en faciliteiten kunnen worden gedeeld. De Business Centra bieden toegang tot andere interessante bedrijven, research instellingen van wereldklasse, universiteiten en scholen. Aan de Drieharingstraat in Utrecht is het eerste Business Center reeds opgericht en bij oprichting al per direct gevuld met innovatieve game bedrijven.
Opening en meer informatie
Dutch Game Garden is een Nederlandse stichting die concreet helpt bij de groei van de NL games industrie op nationaal en internationaal niveau. De stichting wordt financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Utrecht en de gemeente Utrecht en Amersfoort. Daarnaast heeft de stichting commitment van vooraanstaande game-opleidingen in Nederland: De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.
Wilt u meer en uitgebreide informatie over Dutch Game Garden of de opening bijwonen, geef u dan op of kom naar het Festival of Games.

X