Het bedrijf Monkeybizniz, gevestigd in Dutch Game Garden, heeft in opdracht van het Medisch Coördinatiecentrum Flevoland een bijzondere toepassing gemaakt voor jongeren om het verlies van een dierbare te verwerken. De toepassing heet “De Wereld van Verschil en ging op donderdag 11 april online.

Wie met De Wereld van Verschil aan de slag wil, kan zich aanmelden via online.dewereldvanverschil.nl. De applicatie neemt je mee naar een eiland waar verschillende plekken een bepaalde gemoedstoestand voorstellen. Zo is er de Grot van Verdriet en de Woedevulkaan, maar ook een Vreugdebos dat je helpt om leuke momenten te herinneren. Gebruikers kunnen foto’s, brieven en andere aandenkens uploaden en op elk gewenst moment weer terug halen.

Ontwikkeling

De opdrachtgevers willen zo veel mogelijk jongeren bereiken die te maken hebben met een (aankomend) verlies. Daarnaast hebben ze hulp nodig om het platform te kunnen beheren en de verdere ontwikkeling van deze wereld te realiseren. Daarvoor is naamsbekendheid nodig en een versteviging van de financiële basis. Wie een goed idee heeft of middelen, wordt van harte uitgenodigd mee te denken.
Overigens heeft Claynote de audio voor de game verzorgd. Dit kun je HIER beluisteren.
Kansen voor Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Flevoland.
Lees meer op de website van het Medisch Coördinatie Centrum Flevoland of bezoek de website van Monkeybizniz
Probeer zelf De Wereld van Verschil

X