Het Nederlandse consulaat in San Francisco opent zijn deuren voor videogames. Onder de noemer INDIGO laten 20 game developers uit eigen land van 25 tot en met 30 maart hun mooiste titels zien aan een internationaal publiek van vakgenoten, investeerders, uitgevers en spelers. Het evenement vindt plaats parallel aan de Game Developers Conference (GDC) in het nabij gelegen Moscone Center, de meest toonaangevende beurs ter wereld gericht op makers van videogames.

De organisatie van INDIGO ligt in handen van Dutch Game Garden, de stichting die bedrijvigheid in de Nederlandse gamesindustrie faciliteert. “Nederland telt zelf slechts een handvol uitgevers, in San Francisco  verzamelen zich er honderden om veelbelovende games te zoeken,” zegt JP van Seventer, development director van Dutch Game Garden. “INDIGO stelt ons in staat een groot aantal makers van zowel entertainmentgames als toegepaste games uit eigen land in één klap onder hun aandacht te brengen. Ook ontmoeten de aanwezige gamedevelopers vakgenoten uit de hele wereld, financiers en potentiële creatieve- en zakelijke partners.”
Dutch Game Garden heeft INDIGO de afgelopen jaren meerdere keren succesvol georganiseerd op verschillende locaties in Nederland. Het is de eerste keer dat het evenement buiten de landsgrenzen verschijnt, dankzij de gastvrijheid van het consulaat.
Het volledige adres is The Netherlands Consulate General, 120 Kearny Street, Suite 3100, San Francisco, CA 94104. Kijk hier voor een routebeschrijving vanaf het Moscone Center waar de GDC plaats vindt. De deuren voor INDIGO zijn geopend van maandag 25 maart tot en met zaterdag 30 maart.

Groeiende markt

De gamesindustrie in Nederland is een groeiende markt. Meer dan 300 bedrijven in ons land houden zich bezig met gamesontwikkeling, goed voor zo’n 3000 banen. In de Gamesmonitor 2012 die vorig jaar is verschenen, staat te lezen dat deze jonge industrie goed is voor een omzet tussen de 150 en 225 miljoen euro per jaar.

Financiering

Dutch Game Garden kan INDIGO in San Francisco organiseren dankzij een bijdrage uit het Level Up!-programma. Level Up! richt zich op jonge en toekomstige talenten binnen de gamesindustrie. INDIGO maakt deze doelgroep zichtbaar tijdens een toonaangevend, internationaal evenement en opent daarmee deuren voor Nederlandse makers in het buitenland.
De presentatie van de games is mede mogelijk gemaakt door het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in San Francisco, Invest Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, TNO, de bedrijven Codeglue, XForm, IJsfontein en Control, het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie.
Zie ook het agenda-item voor het volledige programma
Meer info: www.indigoshowcase.nl

X