Metrico, de nieuwe game van Digital Dreams is vanaf nu te downloaden op de Playstation VITA. Het team heeft zo’n drie jaar aan de titel gewerkt en wist onderweg Sony te overtuigen de game naar hun draagbare console te halen. Digital Dreams maakt deel uit van het incubation-programma van Dutch Game Garden.
In de game navigeer je door een bijzondere wereld van infographics, statistieken en cirkeldiagrammen. Klinkt saai? Niet wanneer het er zo stijlvol uitziet en de puzzels zo uitdagend zijn. Je eigen bewegingen hebben invloed op de infographics. Soms versperren ze je pad, een andere keer vormen ze een trap of platform die je naar een volgend level leidt. Leuk weetje: Metrico zag het licht tijdens de Global Game Jam, waar het onder de naam FYI al de nodige interesse wekte. Digital Dreams besloot het prototype verder uit te werken en sleepte voor het concept in 2012 al een IndiePub Propeller Award in de wacht in de categorie Best Design.

Speel de game!

Benieuwd naar de game? Via de PSN Store is de game te koop voor €12,99. Wie een Playstation Plus-abonnement heeft, kan de game deze maand zelfs gratis downloaden. Meer over Metrico lees je op het Playstation-blog van Digital Dreams-level designer Roy van de Mortel.

X