Wat begon als een geslaagd Global Game Jam-project, is na twee jaar hard werken uitgegroeid tot een volledige game. Ludomotion presenteert met trots hun eerste titel Bezircle, een partyspel voor meerdere spelers op iOS, dat je ook heel goed alleen kunt spelen.

Bezircle is een game waarbij je vreemde wezens moet helpen zoveel mogelijk bollen (‘orbs’) te omcirkelen om ze te veroveren. Wie op het laatst de meeste bollen heeft veroverd, wint de game. Natuurlijk zijn er allerlei spelelementen die de game nog spannender maken, zoals ontploffende bollen, bollen die je sneller laten gaan en bonussen waarmee je in één keer meerdere bollen veroverd.

Bedrijf opgericht

Het bijzondere aan Bezircle is dat de game twee jaar geleden al het licht zag tijdens de Global Game Jam 2012, mede georganiseerd door Dutch Game Garden. De makers zagen aan het eind van hun 48-urige designsessie dat de game potentie had en besloten samen het bedrijf Ludomotion op te richten. De afgelopen jaren hebben ze (naast hun vele andere werkzaamheden) het spelconcept van destijds flink verbeterd.
Vroege versies van Bezircle waren al speelbaar tijdens INDIGO 2012 in Utrecht en de INDIGO Roadshow in San Francisco vorig jaar. Nu is de titel eindelijk verkrijgbaar in de App Store.

Koop de game

Benieuwd geworden? Je kunt Bezircle hier kopen.

X