Met drie verzilverde awards was Awesomenauts van Ronimo Games de grote winnaar van de Dutch Game Awards 2012. Fingle van Game Oven won twee awards en ook Iron Grip: Marauders van ISOTX viel in de prijzen. Bovenstaande bedrijven zijn allemaal gevestigd in het gebouw van Dutch Game Garden.

Awesomenauts won de award voor beste PC/Console game, beste visual design en mocht de Control Industry Award mee naar huis nemen. De ‘vingertwister-game’ Fingle werd verkozen tot beste casual game én beste mobile game. Strategiespel Iron Grip: Marauders won de prijs voor beste online game.De Dutch Game Awards kenden dit jaar een recordaantal inzendingen: maar liefst 133 titels dongen mee naar een nominatie in één van de 14 categorieën. Beste studentengame was SneakSneak, een titel door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht die onlangs nog speelbaar was op INDIGO 2012.

Andere winnaars

Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD. De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Ook X-Form, oud-huurder van Dutch Game Garden, viel voor de eerste keer in de prijzen.
De Dutch Game Awards worden georganiseerd door het congres Game in the City en het vakblad Control Magazine. De meeste winnaars zijn aangewezen door diverse vakjury’s. De winnaar van de overall prijs, de Control Industry Award, is gekozen door de lezers van het vakblad.

Overzicht winnaars Dutch Game Awards 2012

Dutch Game Garden feliciteert alle winnaars!

X