De JamToday Fair is de eerste van een reeks jaarlijkse evenementen georganiseerd door het JamToday-netwerk, geleid door de HKU en Dutch Game Garden. De aankomende JamToday Fair, die op 11 februari plaats vindt, wordt gehouden in de Unioncamere Piemonte in Brussel.


Wat is JamToday ?

JamToday is het eerste pan-europese netwerk gewijd aan applied game design. Het netwerk brengt creatieve clusters, game studios, educatie- en onderzoeksinstellingen en overheidsinstellingen bij elkaar om zo de kans op kennisuitwisseling binnen sectoren te vergroten en de organisatie van game jams wereldwijd te verbeteren.
Het doel van de JamToday Fair 2015 is om jou op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op gebied van Applied Games en te laten zien hoe je het best een game jam kan organiseren waarbij waardevolle games gemaakt kunnen worden. 

Door middel van korte intensieve lezingen en interactieve workshops biedt de JamToday Fair uitwisseling van kennis en ervaring uit verschillende sectoren en verenigt de creatieve geesten om nieuwe vormen van game-based learning te ontwikkelen.
Elk jaar maakt het JamToday netwerk door heel Europa gamejams mogelijk die gericht zijn op relevante maatschappelijke thema’s. In 2014 was dat “Coding & E-Skills in the Classroom”. Het thema van dit jaars JamToday fair is ‘Adopting Healthier Lifestyles’, de workshops zullen reflecteren op het thema van vorig jaar en vooruitkijken op het aankomende thema.

Programma

UPDATE: Het programma is inmiddels bekend. Deze bekijk je op de JamToday website.
De dag bestaat uit verschillende interactieve workshops en op de praktijk gerichte sessies. We besteden onder andere aandacht aan:

  • Applied game design en game-based learning
  • Game jams en de JamToday Toolkit
  • Kennis en ervaring van game
  • Jam organisatoren en deelnemers
  • Het JamToday netwerk
  • Kennisoverdracht en validatiemethodes
  • Voorbeelden van Applied Games en games die in het Framework van de JamToday game-jams ontwikkelt zijn

Pick & mix je eigen track met de volgende thema’s van JamToday Fair:
Thema 1: Applied Games in Practice
Thema 2: How to Organise a Game Jam
Thema 3: Games for ICT Skills
Thema 4: Games for Adopting Healthier Lifestyles
Thema 5: Games for Learning

Registratie

Er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus registreer je nu snel via eventbrite.

Voor meer informatie bezoek de event pagina of stuur een email naar info@jamtoday.eu

Voor meer informatie over JamToday: www.jamtoday.eu

X