Maar liefst 133 games zijn dit jaar ingezonden voor de Dutch Game Awards. De nominaties van de Dutch Game Awards worden dit jaar voor het eerst bekend gemaakt tijdens Control Gamelab #5 op woensdag 31 oktober bij Pakhuis de Zwijger. Een spannende avond aangevuld met live interviews met succesvolle developers en winnaars van vorige edities.

Dit jaar zijn er 14 verschillende categorieën, nieuw dit jaar zijn de Guts & Glory Award en de Best Animation Award. De inschrijvingen laten veel competitie zien in de categorieën Best Visual Design en Best Original Game Design, beide met meer dan 50 inschrijvingen. Naast veel bekende gamebedrijven hebben veel nieuwkomers hun game aangemeld. Klik hier voor een overzicht van alle games die aangemeld zijn voor de Dutch Game Awards 2012.

Op 22 november worden de felbegeerde Dutch Game Awards uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner. De Dutch Games Association heeft de Dutch Game Awards geadopteerd als de prijzen voor de Nederlandse Gamesindustrie. Dit jaar ondersteunen een aantal bedrijven de Dutch Game Awards middels sponsoring. De volgende Awards worden gesponsord: Softlayer: Best PC/Console, Best Mobile/Handheld en Best Online Award GOC: Best Visual, Best Audio, Best Original Game Design Award Witan: Best Student Award.
Zie ook onze agenda.
X