Omgevingswet & Healthy Urban Living Game Jam

Over de Game Jam

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Aan de slag met de Omgevingswet en Slimme & Gezonde Stad organiseren in samenwerking met Dutch Game Garden van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een Game Jam met als thema's de Omgevingswet en Healthy Urban Living.

De Omgevingswet

De nieuwe Omgevingswet, die in 2019 in werking treedt, brengt voor de inwoners van Nederland grote veranderingen met zich mee. De Omgevingswet voegt alle regels over onze leefomgeving samen en geeft de inwoners van Nederland meer invloed op hun eigen omgeving, en daarmee ook meer verantwoordelijkheden en vaardigheden.

Healthy Urban Living

Eén van de maatschappelijke doelstellingen uit de Omgevingswet is het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving, en een goede omgevingskwaliteit. De regio Utrecht werkt hieraan vanuit haar toekomstvisie 'Healthy Urban Living' en heeft hiervoor een samenwerkingsverband met het programma Slimme en Gezonde Stad van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en een aantal andere partijen. Samen richten deze partijen zich op de vraag hoe de leefbaarheid en gezondheid in de stad verbeterd kan worden binnen het kader van de Omgevingswet.

Game Jam

Tijdens de Game Jam worden vier teams uitgedaagd om in vijf dagen tijd een prototype van een applied game over de Omgevingswet en Healthy Urban Living te ontwikkelen. De game moet op een informatieve en interactieve manier spelers kennis laten maken met de achterliggende gedachtes en principes van de Omgevingswet en op een uitdagende manier nieuwe vaardigheden aanleren.

De geselecteerde teams krijgen voor hun deelname een vergoeding van €4000 (excl. btw), en voor eten, drinken, overnachting en vervoer wordt gezorgd.

Schrijf je in vóór 22 september!

Inschrijven voor deze Game Jam is mogelijk tot en met 22 september, dus wacht niet te lang!

We hebben via onze sociale media een aantal vragen ontvangen. De antwoorden daarop kun je hier vinden. 

Terug naar overzicht